När det står Islay på en whiskyflaska så brukar jag rynka med hela ansiktet, rökiga whiskysorter är inget för mig men det händer att jag smakar på dom ibland. Men när jag smakade Finlaggan Islay Single Malt så blev jag överraskad, även om det är det är mycket rökig så tyckte jag den va riktigt bra.

Finlaggan Islay Single Malt

Det som gör Finlaggan lite mer speciellt är att den kommer från ett hemligt destilleri som inte har något namn, hur svårt eller enkelt det är att ta reda på vilka som egentligen ligger bakom Finlaggan vet jag inte men det går kanske att googla fram för den nyfikne.

Så här skriver vildmedvin.se

En oberoende buteljering av en Islay destilleri. Vad vi inte vet. Finlaggan är namnet på ett slott som var högkvarter för ”The Lord of the Isles” på Islay. Därav namnet – men inte avslöja destilleriet. Namnet antyder en ursprunglig rökt Islay whisky. Och det lever malt är också upp till. Doften är av våtmarker och massiv sötma. Smaken är söt igen, och att förtöja, rökiga och fruktig. Bra balans och runda. Finishen är kul – nästan mentol Ga-Jol. Denna malt kan framställas genom någon av Islay s destillerier.

Vad jag tycker om Finlaggan Islay Single Malt

jag har svårt att hitta mentolsmaken dom pratar om men jag kan hålla med om att smaken är lite fruktig och att när man luktar på den så är det bara en mild rökdoft som når näsan, men röken kommer kraftigt när man smakar men i eftersmaken avtar den snabbt.

Finlaggan Islay Single Malt Scotch Whisky finns inte på systembolaget utan måste beställas från en importör. 

Kommentera