Ett kontantfritt samhälle skulle inte ge denna lycka till mina barn som när dom köpta godis och glass för sina sommarpengar

Barnen fick lite pengar av deras mormor och morfar som de får varje sommar efter varje skolavslutning, lite som en sommarpeng. Barnen tycker det är jättekul att få pengar som de kan handla vad dom vill för även om det inte rör sig om stora summor. Det är en lycka som lyser i ögonen, speciellt för den minsta.

Igår trotsade jag min manliga förkylning och följde med till vår lokala lanthandel/affär så de fick köpa va de ville för sina pengar. Väl inne i affären så sprang de runt och kikade runt för att se va de ville handla, fast det va egentligen bara godishyllan och glassfrysen som fick besök. De blev en blandning av både godis och glass som fick följa med hem, Robin spräckte även sin budget lite eftersom han ville ha en svartvinbärs Festis.

Varför vill ni ta bort denna lyckan från barn genom att införa ett kontantfritt samhälle?

Ett kontantfritt samhälle

är för mig helt obegripligt, inte för att jag brukar springa runt med mycket cash på mig nuförtiden men bara för någon dag sen så låg hela VISA nere och SWISH börjar få mer och mer belastning och har faktiskt väldigt mycket driftstörningar, man märker det kanske inte som vanlig användare men jag som ibland jobbar i butik märker av stora störningar i drift. Nu vill jag inte klandra ner på själva tjänsten för SWISH är en förbannad bra service som bankerna har löst tillsammans med ”Get Swish AB”.

Sen bara en sån sak som att ge barnen pengar så de kan springa ner till affären själva på sommaren för att köpa glass, eller om man vill skicka bud med dom om sambons mjölk till kaffet är slut. Sen ska vi inte prata om vecko/månads peng. Även om det går att förklara hur vårt banksystem med bankkonton funkar för barnen så är det inte kul att göra det. Sen fick vi precis både nya mynt och sedlar som kostade flera miljoner att trycka upp och då pratar dom om att vi ska bli helt kontantfria i Sverige?

Kriminaliteten minskar utan kontanter

Vilket jäkla skitsnack. Varför skulle de kriminella inte vara kriminella om vi tog bort kontanter? och skulle alla våra missbrukare helt plötsligt inte ha ett sug för ett rus? Det som kommer hända är att de kriminella kommer byta ut kontanter mot andra varor med lite värde i sig. Guld vet vi att det alltid har varit intressant för de kriminella gängen men det finns mer vardagliga saker som bringar mycket värde och då tänker jag främst på mobiler.

En Iphone idag kostar i genomsnitt runt åtta till tolv tusen, 12,000kr Ja ni hörde rätt. Redan nu kan vi läsa i våra tidningar att barn och ungdomar blir av med sina telefoner, halskedjor och mopeder. Tänk då hur det kommer växa när det finns en MYCKET större marknad för detta när det inte inte finns några svarta kontanter i omlopp.

Svarta pengar kommer det alltid finnas även om vi har ett kontantfritt samhälle, de flesta vet nog redan att dom som myglar bäst inte har sina kulor i Sverige. Fast dom behöver nog inte bry sig så mycket.

Fyll upp era madrasser vänner. Utan kontanter stannar Sverige. 

 

 

Kommentera