Mina nätverkskort i datorn gick sönder, hur vet jag inte riktigt men räddningen blev Netgear A6210

Netgear a6210 sparade mycket pengar åt mig. Det började med att en av mina datorer kopplades ner från internet ibland, i början va inte alls jobbigt för då hände det kanske 1 gång i månaden sen va det bara att ansluta igen men helt plötsligt så hände det mer och mer och det blev svårare att koppla upp den igen. Sen en dag dog det helt.

Windows 10 skrek att nätverkskortet va inaktivt och i rutan för wifi visades bara ett stort rött kryss. Smart som jag va tänkte jag att det är ju bara plugga in ett nätverkskabel från routern och installera om alla drivrutiner sen borde det funka. Men det visade sig att det va samma fel på det nätverkskortet (det kanske är samma kort på något sätt).

Felsökning av nätverkskortet

Jag skulle inte kalla mig superduktig på datorer men jag är inte helt bakom flötet så jag började med att felsöka (och självklart googla), provade allt tips som jag kom åt. Allt från att ta bort hårdvaran så windows fick hitta den igen till att skruva isär hela datorn för att se om det inte va glapp någonstans. Inget funkade.

Började mer och mer förstå att det helt enkelt va sönder och att jag inte hade så mycket val än att gå och köpa en ny dator även om jag kände att denna datorn fungerar för övrigt till de som den används till. Och skulle jag köpa en ny dator så är det rätt sura pengar eftersom jag använder rätt tunga program och måste upp i höga prisklasser.

Men då slog det mig.

wifi-adapter genom usb

Av en slump pratade jag med min vän Ludwig medans jag höll på att greja och försöka få igång wifi:t på datorn och vi började babbla om såna ”donklar” med mobilt bredband när det slog mig att det måste finnas nån form av usb-sticka som är ett nätverkskort. Jag började genast googla och jag hittade direkt vad jag letade efter.

Netgear A6210

När jag satt där och precis hittat det jag sökte så insåg jag att det fanns många olika varianter och som hade lite olika funktioner och hastigheter m.m. så jag började läsa på lite och bestämde mig för att ett Netgear A6210. Det va inte den billigaste adaptern men den kändes bra när man läste om den och ett plus va att den fanns på lager i vår lokala Clas Ohlson butik.

Hur funkar netgear A6210

Dagen efter så åkte jag och köpte den nya wifi-stickan och när jag kom hem slet jag upp kartongen och plockade ur alla delar. Detta är vad som ligger i kartongen till Netgear a6210:

  • netgear A6210
  • Ställning med usb-kabel
  • CD-skiva med drivrutiner och program
  • Manual och en bunt med papper (vem läser såna)

Jag började med att ladda ner drivrutinerna och programvaran eftersom min dator inte har någon cd-läsare, sen tryckte jag in usb-stickan i usb-porten och Netgears program startade direkt och frågade vilket trådlöst nätverk jag ville koppla upp på. Det funkade.

Visst det är ju lite klumpigare att ha en sån adapter inkopplad men vilken hastighet och täckning jag har fått. Mycket bättre än det inbyggda kortet som gick sönder och dom andra datorerna vi har hemma. Sen när jag är på kontoret så har jag usb-ställningen inkopplad bak på min stora externa skärm så märker inte av stickan alls mycket.

Mycket pengar sparades genom denna lösningen.

Här ser ni några bilder på Netgear A6210 som jag fotograferade till detta inlägget. 

Här kan ni köpa Netgear A6210 genom CDON.

Kommentera