Kan man tjäna pengar på sin blogg? Eftersom man får in pengar även om det rör sig om två kronor så är svaret ja, att bli rik på sin blogg är nog betydligt svårare.

jag tjänar pengar genom att skriva detta blogg inlägget som handlar om att tjäna pengar på sin blogg är lite lustigt men det är så det fungerar. All reklam på denna sidan genererar pengar så fort den visas eller att någon klickar på en reklam. Det är inget som jag blir rik på och det rör sig om några kronor per dag.

Varför jag har reklam på sidan?

Jag har aldrig haft en vision att bli rik på reklamintäkter för det vet jag att jag inte kommer lyckas med även om jag bombar ut 10 blogginlägg om dagen. Men mina sidor i dagsläget är självförsörjande. Jag har idag fyra olika hemsidor som jag har hand om och alla sidorna, webbhotell och domäner betalas från reklamen på sidan. Alla bäckar små.

Nu står det ju lite hemliga texter i avtalen som man har när man har reklam på sidan, man får inte avslöja på pricken vad man tjänar på bloggen, eller Youtube. Men om vi säger så här. Tusen klick på en reklam på denna sidan hade i skrivande stund levererat ungefär 5000 kr. Inte en chans man kommer upp i det som en glad amatörbloggare.

Sen tycker jag reklam är ett bra sätt att fylla ut tomrum när man gör en hemsida/blogg. Istället för att fylla ut en ”sidebar” med onödig text kan man lägga en flytande reklambanner.

Kan man bli rik på sin blogg?

Ja det kan man, kolla bara Bianca Ingrosso, fast nu har hon ju föds rakt in i kändisskapet men hon är ändå ett bra exempel. Men till stor del tjänar dom stora bloggarna sina pengar på samarbeten från olika företag som vill att dom ska visa upp varumärket i bloggarna och inte från annonser som vi amatörer har.

Nu vet ni lite varför det är reklam här på sidan, tryck gärna på en reklam om ni vill att jag ska ge mina barn en extra glass i sommar 😉

Kommentera