Jag tog bort appen ”Facebook” från mobilen men inte för att sluta med Facebook.

Jag använder mest Facebook som jobb, inte mycket för att följa mina vänner och bekanta för på den punkten tycker jag Instagram är mycket bättre och vänligare att bläddra i och nuförtiden är det ju oftast samma flöde som dyker upp på de olika plattformarna.

Det finns lite olika appar till de olika inriktningarna på Facebook, Messenger använder nog de flesta, även jag. Sen använder jag en mobilapp som heter ”sidhanteraren” för att hålla koll och publicera saker på mina Facebook-sidor. Det är det viktiga eftersom jag kommunicerar rätt mycket med kunder genom Facebook.

Appen ”facebook” har jag med använt flitigt för att komma åt själva kärnan i Facebook, de så kallade ”flödet” som är den vanligaste delen där man ser vad alla publicerar och vilka som är ute och reser m.m. Egentligen helt ointressant information men man sitter där och scrollar som en igel.

För några veckor sen bestämde jag mig för att ta bort Facebookappen från telefonen. Detta va mest som ett experiment för att se om jag skulle sakna den. Det gör jag inte.. 

Nu låter det som att jag inte kollar facebookflödet, men det gör jag genom att surfa in på Facebook genom webbläsaren på telefonen. Den är riktigt bra anpassad för mobil så nu efter att jag varit utan appen i några veckor ser jag inte varför jag skulle installera den igen.

Man sparar batteri

En av dom stora fördelarna jag har märkt är att det sparar fruktansvärt mycket batteri på telefonen att vara utan appen, det är precis som att appen ligger i bakgrunden hela tiden och samlar information om en som man nu slipper även om jag inte tror att man slipper det bara för man avinstallerar appen. Men sitter ni och spelar på telefonen är nog inte facebookappen den största energitjuven.

Inga notiser, facebooka på dina villkor

Men det bästa med att ta bort appen från telefonen är att man inte för några notiser, visst vet jag att man kan stänga av dom i appen och telefonen men det gör man bara inte. Förr när jag publicerade ett inlägg på Facebook så såg man direkt när någon kommenterade så flög man på mobilen för att kika. Nu kollar man Facebook mer på sina egna villkor.

Generellt så sitter jag mindre med mobil och dator när det sommar ute så man kan inte riktigt föra nån statistik om jag hänger mindre på Facebook för att jag tog bort appen och ska jag vara ärlig gör jag säkert inte det men jag har aldrig varit nån som hänger där mycket. Förr postade jag mycket mer än idag men jag har aldrig varit nån scrollare. 

 

 

Kommentera