Redan för några år sen så integrerade jag Messenger till WordPress, då fick man installera ett plugin i WordPress från tredjepart som löste det och oftast i dom pluginen så måste man köpa pro-versionen för att kunna konfigurera den som man vill. De flesta idag vet väl redan vad Messenger är, Facebooks egna chattklient. 

Integrera Messenger i WordPress direkt från Facebook

Nu när jag gjorde min nya fotografsida så tänkte jag att det hade varit smidigt om besökarna kunde skriva direkt till mig på Messenger när dom är på min kontantsida (Denna funktionen används flitigt av mina besökare). Eftersom det va ett tag sen jag mixtrade med den funktionen så började jag söka på Google och fann snabbt att det verkade som att Facebook hade släppt den funktionen själva. Jag provade och fick igång det på under fem minuter.

Hur man gör för att integrera Messenger i WordPress utan plugin

(detta fungerar bara på företagssidor och inte privata Facebook-konton)

  1. Gå in på din facebooksida och välj inställningar
  2. Välj Messenger-plattformen
  3. Leta upp PluginProgram för kundchatt
  4. Tryck på konfigurera

När man trycker på Konfigurera så öppnas ett nytt fönster med inställningar i olika steg, ställ in det på vilket språk den ska vara när du är klar med alla inställningarna så ger Facebook dig en kodsnutt som du ska klistra in på din hemsida innanför <body-taggen> på den sidan som du vill att Messenger-rutan ska visas. Att skriva in kod direkt på källan är ett lite klurigt moment därför är det nästan att föredra att installera ett plugin som löser det, fast oftast så finns det redan på en fungerande WordPress-installation eftersom det är i samma stycke som Googles koder ska in.

Nyfiken på hur det ser ut i verkligheten? Besök min kontaktsida på fotografsidan så ser ni hur det fungerar.
http://fotograf-karlskrona.se/kontakt/

Kommentera