Jag har länge följt Youtubekanalen Matgeek. Johan Hedberg som han egentligen heter driver sin kanal på heltid och har riktat in sig på Mat och dryck (även lite datorspel), det jag fastnade för hos Matgeek är att jag tycker det han pratar om är intressant och eftersom vi är ungefär i samma ålder (tror jag) så känner jag att han riktar in sig till min målgrupp, något som inte är vanligt på Youtube.

Det va genom Johans youtubekanal som jag fick upp ögonen för kallbryggt kaffe lite mer seriöst.

Matgeek möter partiledarna

Ska jag vara ärlig så brukar jag inte lyssna så mycket på politiska debatter eller intervjuer med partiledarna eller olika politiker, mycket för att jag inte gillar att det är mer fokus på att prata ner dom andra partierna. Men när Johan berättade i en video att han skulle börja intervjua alla partiledarna samtidigt som dom lagade mat så tänkte jag att det kanske kan bli intressant. Fast det finns ju alltid en risk att det blir tunnelseende och lite långtråkigt.

Men jag gillade det, hela konceptet känns bra och det känns som att man kommer alla partiledarna lite närmre. Oftast när man börjar följa någon på Youtube och efter att man sett några av den personens filmer så blir det nästan som att man tror man känner han eller hon och sån effekt blev det nästan på partiledarna.

Alla intervjuer Johan gör med partiledarna är indelade i olika delar, jag förmodar att det är för att dom inte ska bli för långa och när jag började fundera på detta inlägget så va tanken att jag skulle länka alla filmer här men eftersom det hade blivit för många filmer så visar jag bara första delen på alla intervjuer. Filmerna är inlagda i slumpad ordning.

Matgeek möter Annie Lööf

Annie Lööf besöker Johan och lagar Spagetti och köttfärssås

Matgeek möter Jimmie Åkesson

Jimmie Åkesson besöker Johan och lagar köttfärsbiffar

Matgeek möter Jonas Sjöstedt

Jonas Sjöstedt besöker Johan och lagar mat från Georgien.

Matgeek möter Ebba Busch Thor

Ebba Busch Thor besökte Johan och lagade taco

Matgeek möter Ulf Kristersson

Ulf Kristersson besökte Johan och lagade mat från det asiatiska köket

 

Som ni kanske märkte så fattas det några intervjuer med partiledarna, jag hoppas det kommer innan valet och att det inte ligger något annat bakom att de fattas. Jag uppdaterar inlägger när dom flyger upp på Youtube.

Detta är ingen samarbete med Johan/Matgeek utan jag gillar bara hans arbete och vill ni se mer av Johan så lägger jag några länkar här nedanför.

Matgeek hemsida
Matgeek på youtube

Kommentera