Jag byggde en auktionssida på under tre dagar med hjälp av WordPress och WooCommerce

När jag får ett projekt i min hand eller får en egen ide till hemsida så får jag nästan som ett tunnelseende och har svårt att släppa det. Det va likadant när jag byggde en auktionssida på under tre dagar, och då tog översättningen nästan en dag. Att bygga en hemsida med internetauktioner har är lite knepigt eftersom det finns funktioner som inte finns på vanligare hemsidor och webbutiker.

WordPress + WooCommerce = auktionssida

Eftersom jag gör alla mina hemsidor i publiceringsverktyget WordPress så va det inga konstigheter att jag började titta efter lösningar i wp även för detta projektet. Efter att jag letat runt ett tag så blev det en lösning genom WooCommerce.

WooCommerce är egentligen ett tillägg till WordPress som gör att man kan driva en webbutik på en wordpress-plattform och sen köpte jag in ett auktionstilägg till WooCommerce. Efter många försök och felsökningar så fick jag alla tre olika systemen att lira med varandra.

Designen och översättningen

Själva designen på sidan va relativt enkelt, vi hade som mål att hålla den riktigt stilrent och låta auktionerna vara i fokus och när själva sidan va klar så åkte lite annonser från Google in på den för att fylla ut lite tomrum. Eftersom jag köpte in tillägget med auktionsfunktionen från utlandet så fanns det inte på svenska så den jobbigaste biten av att översätta allt till Svenska, När det va klart va det bara att flytta översättningsfilen så inte den skulle skrivas över vid uppdatering.

När hela sidan och alla funktionen va klara så lades resten av tiden på att få en bra sökoptimering och att ställa in så Google gillar sidan och att man kan få lite statistik.

Vill ni kika på auktionssidan?
http://www.prylbodenkna.se/auktion/

One thought to “Auktionssida i WordPress och WooCommerce”

Kommentera