När Kim skulle lära sig att cykla tog det lång tid innan han kunde börja cykla utan stödhjul, vi höll på att träna med han i flera månader innan han fick kläm på det och kunde hålla balansen. Nu några år senare har han inga problem att cykla även om han inte gör det så ofta, detta kan bero på att han har växt ifrån sin cykel och behöver en större. Något som vi måste fixa inom kort.

Vi tog bort Robins stödhjul på cykeln

Idag skruvade vi bort stödhjulen på Robins cykel, han har flugit fram länge nu på stödhjul och på sin förskola brukar han alltid cykla runt på trehjulingar när jag hämtar han på dagarna så nu kände vi att det va dags för stödhjulen att ryka. Även om han alltid har varit lite modigare än Kim så trodde jag inte han skulle lära sig att cykla utan stödhjul idag.

Frida började gå bredvid och hålla i han medans jag sprang in och hämtade en kamera att filma med. De första minuterna hade han lite svårt att hålla balansen men det gick snabbt lättare och bättre att cykla med stöd av Frida på vår sönderbrända gräsmatta. Sen efter några minuter till så cyklade han helt själv utan att vi hjälpte han.

Visst han cyklar ju långt i från så bra att vi vågar släppa ut han på asfalten men om det gick så här bra första minuterna så är han nog snart där om några dagar. Han har cyklat runt på gräsmattan till och från hela dagen idag eftersom han tyckte det både va kul och spännande att kunna cykla själv och sprang efter honom men en filmkamera ibland, här hittar ni en film jag klippte ihop lite snabbt.

Kommentera