jag har börjat träna, eller nej träna är kanske fel ord  men jag har börjar röra på mig lite mer än innan så varför jag nu skulle starta en träningsblogg är lite oklart men jag är lite spontan av mig och om jag börjar skriva om mina konstiga joggningsturer i skogen eller när jag leker fotbollsproffs på planen så kanske det blir en liten sporre att inte sluta den dagen det inte känns så roligt längre.

Varför jag har börjat träna?

Om man har laddat ner appen Runkeeper och har varit ute och sprungit tre gånger, räknas det som att man tränar då? Om det gör det så tränar jag!! Jag har aldrig gillat att springa men jag gillar att leka och leka med bollsporter i allmänhet och nu har jag börjat spela fotboll varje Onsdag (bara nu över sommaren) och det är riktigt skoj, dom gångerna vi spelar har vi hållit på i runt 90 minuter och jag har varit helt slut efter bara några enstaka minuter och då kom jag på att jag måste få bättre kondition, därför började jag ladda ner Runkeeper.

Även om jag måste erkänna att jag gick rätt mycket första gången jag va ute och sprang i skogen så började det redan efter andra gången gå mycket lättare även om hjärtinfarkten förmodligen inte va långt borta. Första gången blev det 3,6km och sen 1.3 och nu sista 3.5km. Jag har provat springa några gånger innan och då har jag blint stirrat mig blind på siffror och statistik. Något jag inte ska göra nu, utan nu ska det kännas bra och roligt.

Så jag har börjat att ”träna” för att orka leka mer. Fast om man ska vara ärlig så börjar jag bli lite gammal och min livsstil senaste åren har inte varit den bästa så att om jag börjar röra mig är nog en stor bonus för kroppen.

Min vikt och tanken om en träningsdagbok

Jag är inte speciellt stor men av för mycket öl och för lite motion så har jag fått en liten kula på magen, något som jag tror är rätt vanligt när man börjar komma upp i åldern.  I skrivande stund ( den 30 Juli) vägde jag in på 84.2kg, något som inte är så mycket, för ett halvår sen vägde jag som max runt 97kg. Lite synd jag inte började föra statistik tidigare.

Nu väger jag mig varje Måndag men skriver bara upp resultatet varannan vecka. Så min tanke är att börja skriva en träningsdagbok här på sidan, mycket som en sporre till mig själv där jag uppdaterar dagboken varje gång som jag väger mig eller samma vecka. Där ett inlägg är hela veckans aktiviteter. Hur jag lägger upp det lite får vi se.

Ingen förändrad livsstil

Nu låter det som jag ska börja dricka gröna smoothies varje morgon men så är inte fallet,  jag kommer fortsätta min kost och livsstil som vanligt men pizza, öl och whisky men med lite extra motion.

Kommentera