I helgen va det dags för Holmsjö Triathlon, detta är inget vi märker av hemma förutom att dom har lite skyltar uppe så cyklisterna vet var banan går. Men jag va inne och kikade lite på deras hemsida eftersom jag alltid är lite nyfiken av mig och insåg att dom olika lopp man kunde vara med på.

Ska jag vara med på Holmsjö triathlon ?

När jag såg vilka lopp man kunde anmäla sig till så kändes det som att jag borde orka vara med i det näst största loppet om jag tränar nu ett år och ha det som mitt första mål. Det loppet jag har kikat in är: 

  • Simning 300m
  • Cykling 1,6mil
  • Löpning 3km

När man ser siffrorna så här så låter det som en enkel match men eftersom jag precis har börjat med detta att löpa så vet jag att jag hade tyckt det varit ruskigt jobbigt. Aja vi får se, jag har ju ett år på mig att bestämma mig.

Nu till veckans träning.

Eftersom jag kom på detta med en egen träningsdagbok på bloggen precis så kommer det bli lite hattigt nu i början och denna veckan kommer bara vara halv eftersom jag inte har skrivit ner alla rundor och sen vet jag inte om jag ska uppdatera en gång i veckan eller hur det ska bli.

Måndag 30 Juli, Kim följde med på ett löparrunda.

Jag frågade Kim lite på skoj om han skulle följa med ut och springa en runda, blev riktigt paff när han sa att han ville så kom på en liten väg vi skulle springa här i byn sen gav vi oss ut. Han pinnade på rätt bra och han klarade lika långa intervaller som mig innan vi drog ner på tempot och gick ibland. Efter vi va klara med den rundan vi skulle så hade vi sprungit 1,3km.

Jag kände att jag orkade mer så jag sa till Kim att jag skulle dra en runda i skogen med men han kunde slänga sig i poolen så länge men han ville följa med och vi gav oss iväg. Totalt sprang vi 3,7km

Dagen efter fick Kim feber och ont i halsen men han tjatar på mig att följa med så vi längtar tills han är frisk igen.

Torsdag 2 Augusti, Löpning 2,9km

Testade en ny skogsväg som inte alls va lämpad att springa på så fick vända.

Lördag 4 Augusti, Nytt rekord i både längd och tempo

Jag kände inte för att springa men barnen hade hyrt en film som jag inte va så sugen på att se så jag drog på mig skorna och skulle ta en liten runda men det visade sig att det skulle bli min längsta runda jag sprungit och den där jag höll bäst tempo. Jag sprang 6,2km och höll 6:37min/km

Visst nu ni som är erfarna löpare vet att det inte är superbra men detta är andra veckan som jag springer i hela mitt liv nästan och det går snabbare och snabbare för varje gång.

Kommentera